No module Published on Offcanvas position

Selecteer de taal

Werk in uitvoering

De site 'Grondgebondenluchtverdediging.nl' is momenteel in onderhoud.
De oorspronkelijke data wordt/is geleidelijk weer teruggezet en de template voor de pagina's moet opnieuw worden gemaakt, dat vereist wel wat geduld, 't is tenslotte maar een hobby.
De 'Gallery' of het fotoalbum is nog steeds bereikbaar via deze link: gallery
 
The site 'Groundbasedairdefence' is currently under maintenance.
The original data will be restored gradually, but that requires some patience.
The 'Gallery' or the photo album is still accessible through this link: gallery
 
Excuses voor het ongemak
 
Doel van de site: Grondgebondenluchtverdediging
 
1915, Zo was het toen . . .
Zo is het nu . . .
 
De site 'Grondgebondenluchtverdediging' is een site die dient als informatiecentrum en 'spoorboekje' voor alles wat met de grondgebondenluchtverdediging te maken heeft of heeft gehad met daaraan gekoppeld een fotogallery met gescande tekstfiles en een grote hoeveelheid foto's.
 
Meer dan 24.000 foto's en informatie en per jaar enkele miljoenen bekeken pagina's 
 

Doel van de site is om alle facetten die betrekking hebben, of hebben gehad op de grondgebondenluchtverdediging, zo uitgebreid mogelijk weer te geven. Het gaat hierbij niet alleen om het materieel van deze eenheden, maar ook de infra, de organisatie, de technische en tactische achtergronden, de operationele inzet en de belangrijke evenementen die hebben plaatsgevonden, kortom alles wat direct betrekking heeft of had op de grondgebondenluchtverdediging.

Veel van het materieel dat u op de foto's ziet kunt u daadwerkelijk bekijken als u een bezoek brengt aan de Historische Collectie Grondgebondenluchtverdediging. (www.hcglvd.nl ) De toegang en het parkeren is gratis. U kunt de collectie individueel of met een groep bezoeken waarbij u ook gebruik kunt maken van een rondleider die u alle informatie over de te bezichtigen objecten kan geven. Ook voor de jeugd zijn er voldoende zaken te zien waar ze wat van kunnen leren.