Selecteer de taal

Werk in uitvoering

De site 'Grondgebondenluchtverdediging.nl' is momenteel (nog deels) in onderhoud.
De 'Gallery' of het fotoalbum, ook in onderhoud, is bereikbaar via deze link: gallery
 
Excuses voor het ongemak
 

GRONDGEBONDEN

LUCHTVERDEDIGING

 Auteur: Rinus Baaijen, Kap bd Lua

De site 'Grondgebondenluchtverdediging' is een site die dient als informatiecentrum en 'spoorboekje' voor alles wat met de grondgebondenluchtverdediging te maken heeft of heeft gehad met daaraan gekoppeld een fotoalbum met gescande tekstfiles en een grote hoeveelheid foto's.
 
1915 Het begin 
 
Zo gaat het nu

Doel van de site is om alle facetten die betrekking hebben, of hebben gehad op de grondgebondenluchtverdediging, zo uitgebreid mogelijk weer te geven. Het gaat hierbij niet alleen om het materieel van deze eenheden, maar ook het personeel, de infra, de organisatie, de technische en tactische achtergronden, de operationele inzet en de belangrijke evenementen die hebben plaatsgevonden, kortom alles wat direct betrekking heeft of had op de grondgebondenluchtverdediging.

Veel van het materieel dat u op de foto's ziet kunt u daadwerkelijk bekijken als u een bezoek brengt aan de Historische Collectie Grondgebondenluchtverdediging. (www.hcglvd.nl ) De toegang en het parkeren is gratis. U kunt de collectie individueel of met een groep bezoeken waarbij u ook gebruik kunt maken van een rondleider die u alle informatie over de te bezichtigen objecten kan geven. Ook voor de jeugd zijn er voldoende zaken te zien waar ze wat van kunnen leren.